Menu Regionalne Talerze

PRZYSTAWKI / STARTERS

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pomidorkami cherry
Shrimps fried in butter with garlic and cherry tomatoes
48 PLN | 2

Carpaccio z buraka z sosem balsamicznym i bagietką korzenną
Beetroot carpaccio with balsamic dressing and spicy baguette
35 PLN | 1

Tatar z siekanej wołowiny z borowikiem i aromatycznym, gorącym pieczywem
Beef tartare with boletus mushroom and aromatic, warm bread
42 PLN | 1,3,4,10

Kalmary, warzywna Ratatouille z czosnkiem
Calamari, vegetable Ratatouille with garlic
29 PLN | 1,3,7

SAŁATKI / SALADS

Sałatka Cezar z kurczakiem/ lub tygrysimi krewetkami, sardelą, chrupiącym boczkiem i grzankami
Caesar salad with chicken/ or tiger prawns, anchovy, crispy bacon and croutons
32 PLN / 38 PLN | 1,2,4,10

Sałatka Platinum / Platinum Salad
Mix sałat i ziół z gęsiną, sezamem, serem kozim i dressingiem miodowo-musztardowym
Mix of lettuce and herbs with goose meat, sesame seeds, goat cheese and honey-mustard dressing
32 PLN | 7,10,11

Sałatka tajska z krewetkami, ananasem, chilli, groszkiem cukrowym, tykwą i marynowana rzodkiew
Thai salad with prawns, pineapple, chilli pepper, sugar peas, gourd vegetable and pickled radish
38 PLN | 2

 

ZUPY / SOUPS

Krem z pomidorów z pesto, śmietaną i grzankami
Tomato cream soup with pesto, sour cream and croutons
21 PLN | 1,7,8

Żurek na zakwasie z kulkami mięsnymi, chipsem z boczku, jajkiem i musem z ziemniaka
Sour soup on sourdough with meat balls, bacon chips, egg and potato mousse
25 PLN | 1,3

Wiejski rosół z wołowiną, warzywami i kluskami
Country broth with beef, vegetables and homemade noodles
24 PLN | 1,3,9

Norweska zupa rybna z grzankami i sosem czosnkowym
Norwegian fish soup with croutons and garlic sauce
28 PLN | 1,4,6,9

MAKARONY / PASTA

Krewetki tygrysie na czarnym makaronie tagliatelle z mlekiem kokosowym i trawą cytrynową
Tiger prawns on black tagliatellepasta with coconut milk and lemongrass
43 PLN | 1,2,3

Risotto z leśnymi grzybami i parmezanem
Risotto with forest mushrooms and parmesan cheese
38 PLN | 7

Makaron penne z grillowanymi warzywami, bazylią i parmezanem
Penne pasta with grilled vegetable, basil and parmesan cheese
35 PLN | 1,3,7

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSE

Łosoś smażony na patelni z młodymi jarzynami, ziemniakami i estragonowym Court-boullion
Pan-fried salmon with young vegetables, potatoes and tarragon Court-boullion
48 PLN | 4

Grillowany tuńczyk Albacore na palonym sianie, w sosie teriyaki,
z pędami imbiru, na cykorii duszonej w pomarańczach i zielonym pieprzu
Grilled Albacore tuna on roasted hay, in teriyaki sauce with ginger shoots, on chicory stewed in oranges and green pepper
65 PLN | 4,6,11

Mule duszone „po marynarsku” na peperonacie, z czosnkiem i białym winem, podane z bagietką
Mussels stewed in „marine style” in peperonata, with garlic and white wine, served with a baguette
36 PLN | 1,13

Stek wołowy, cielęcy jus sos z szalotką, młode ziemniaki w maśle i koperku, z grillowanymi warzywami
Beef steak, veal jus sauce with shallots, new potatoes in butter and dill, with grilled vegetables
89 PLN | 7

Policzki wołowe z musem z ziemniaka truflowego i pasternaku, z oliwą pietruszkową i warzywami z rozmarynem
Beef cheeks with truffle potato and parsnip mousse, with parsley oil and vegetables with rosemary
68 PLN | 7

Burger wołowy podany z sałatą, piklami, pomidorem, jajkiem sadzonym i sosem autorskim, z frytkami
Beef burger served with lettuce, pickles, tomato, fried egg and original sauce, with French fries
32 PLN | 1,3,8

Kacze udo konfitowane, podane z purée z buraka, mixem sałat i pieczonym ziemniakiem
Duck leg confit, served with beetroot purée, mixed salad and baked potato
45 PLN | 7

DESERY / DESSERTS

Sernik Cristal z orzechami i cynamonem, podane z pieczarkami w karmelu
Cristal cheesecake with nuts and cinnamon, served with caramel mushrooms
28 PLN | 1,3,5,7

Tort z gorzkiej czekolady z imbirem, chilli, lodami miętowymi i z truskawkowym coulis
Dark chocolate cake with ginger, chilli, mint ice cream and strawberry coulis
27 PLN | 1,3,7

Crème de caramel z bananem, gruszką i lodami waniliowymi
Crème de caramel with banana, pear and vanilla ice cream
26 PLN | 3,7

Tarta cytrynowa z sorbetem malinowym
Lemon tart with raspberry sorbet
26 PLN | 1,3,7

*Dania mogą zawierać alergeny / Dishes may contain allergens:
1. Zboża zawierające gluten / cereals containing gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne / crustaceans shellfish and derived products 3. Jaja / eggs 4. ryby / fish 5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne / peanuts and derived products,
6. Soja / soybean 7. Mleko / milk 8. Orzechy / nuts 9. Seler / celery 10. Gorczyca / mustard 11. Nasiona sezamu / sesame seeds, 12. Łubin / lupine 13. Mięczaki / molluscs 14. Dwutlenek siarki i siarczany / sulfur dioxide and sulfates.

Poznaj sąsiadujące z Platinum Mountain Hotel & SPA hotele z grupy

Górskie Resorty

OFERTY

Powered by
B L O G